Certificering

Certificering ISO 27001 – NEN 7510

 

CHS is gecertificeerd voor de ISO 27001 en NEN 7510.

 

ISO 27001

ISO 27001 is een internationale norm gepubliceerd door de Internationale Standaardisatie Organisatie (ISO) en het beschrijft hoe informatiebeveiliging in een bedrijf kan worden beheerst.

ISO 27001 specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, bewaken, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor de organisatie. Het ISMS is ontworpen met het oog op adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen die de informatie afdoende beveiligen en vertrouwen bieden.

 

NEN 7510

De zorgsector bewerkt en bewaart belangrijke medische en patiëntgegevens. Om ervoor te zorgen dat uw medische gegevens veilig bewerkt en bewaard worden heeft de NEN (het 'Nederlands Normalisatie-instituut’) de NEN 7510 (afgeleide van de ISO 27001) security standaard in het leven geroepen.

Hiermee maakt CHS aantoonbaar dat op een vertrouwelijke, zorgvuldige en adequate manier met medische gegevens wordt om gegaan. Bovendien draagt informatiebeveiliging volgens de NEN 7510 norm zorg voor continue verbetering van de organisatie en biedt zekerheid en vertrouwen voor patiënten en opdrachtgevers.